Omstridt rapport i høring

Nu vil politikerne have borgerne med på råd - skal Skjern og Tarm lægges sammen?

021110_Rapport001.jpg

Politikerne i Ringkøbing-Skjerns økonomi- og erhvervsudvalg besluttede tirsdag at sende en omstridt rapport om sammenlægning af Skjern og Tarm i offentlig høring.

Rapporten skulle først have været offentliggjort sammen med offentlighedsfasen, men blev for et par uger siden lækket til pressen med masser af debat og kritik som resultat. I rapporten foreslår de kommunale topchefer blandt andet, at de to byer skal slåes sammen under navnet Skjern, og at gymnasiet i Tarm flyttes til Skjern.

De fleste politikere i byrådet har indtil nu afvist at kommentere rapporten - og Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen er stadig meget forsigtig i sine kommentarer til den følsomme sag. Politikerne har ikke taget stilling til embedsmændenes anbefalinger - de har blot besluttet at sende dem i høring.

Afstemning: Byen skal hedde Skjern

Hvis politikerne er i tvivl om, hvad den sammenlagte by skal hedde, kan de finde inspiration på tvmidtvest.dk. Tirsdag den 19. oktober spurgte vi brugerne om deres holdning - og indtil videre viser afstemningen et klart flertal for Skjern. 34 procent mener, at byen skal hedde Skjern, 29 procent har svaret "noget andet", 21 procent siger Skjern-Tarm, 9 procent stemmer på Tarm og 7 procent Tarm-Skjern.

Offentlighedsfasen varer indtil den 13. december.

Deltag i afstemningen - klik her.

Eksternt link - kommunens oplæg til debat.

Interview med borgmester Iver Enevoldsen: