Omstridt kirkehus bliver en realitet

Provstiudvalget har bevilget et ekstra lån til et nyt kirkehus i Ringkøbing.

Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST

Efter flere forsinkelser og længere tids usikkerhed kan menighedsrådet i Ringkøbing nu endelig begynde byggeriet af et omstridt kirkehus.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern. 

Kirkehuset bliver en realitet, efter at provstiudvalget på et ekstraordinært møde har sagt ja til at forhøje lånet til menighedsrådet med en million kroner.

Projektet risikerede ellers at blive aflyst, fordi byggeriet viste sig at blive 3,5 millioner kroner dyrere end beregnet. Siden har menighedsrådet arbejdet på at lave et nyt og billigere forslag - og det fik altså grønt lys i provstiudvalget.

Menighedsrådet har været udsat for en meget voldsom kritik, fordi det besluttede at vælte en gammel bygning bag Torvet for at skabe plads til det nye kirkehus. En lokal borgergruppe mente, at den gamle bygning var bevaringsværdig og forsøgte i lang tid at tale menighedsrådet fra en nedrivning - men altså uden held.

Menighedsrådet havde nået at rive den gamle bygning ned, da det stod klart, at budgettet var overskredet - og man efterlod dermed et stort hul i jorden bag Torvet i den gamle bymidte. Men nu skal der altså bygges et nyt hus på grunden. Arbejdet ventes at begynde i februar, skriver dagbladet.