Omstridt iman får DF på banen

Dansk Folkeparti stiller spørgsmål til undervisningsministeren om ansættelse af omstridt muslin som underviser i Viborg.

undervisning_blyant.jpg

Det er Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, der er forundret over, at VUC Viborg har ansat den kendte muslim, og tidligere iman, Ahmed Akkari, som lærer i samfundsfag og engelsk.

- Det virker helt, helt forkert at ansætte en mand, der åbent har talt om drab på en politiker til at undervise i demokrati. Vi taler jo også om en mand, som under Muhammed-krisen spillede en nøglerolle og udviste en komplet og fundstændig mangel på forståelse for, hvad demokrati er, siger Axel Ahrendtsen.

Spillede hovedrolle

Ahmed Akkari blev landskendt i 2005, hvor han under Muhammedkrisen spillede en hovedrolle i forbindelse med en protestrejse til Mellemøsten, hvor Muhammedtegningerne blev vist frem for blandt andre mellemøstlige medier. I 2006 kom han igen på alles læber, da han i en skjult videooptagelse fremsatte trusler mod daværende medlem af Folketinget, Nasar Khader. På optagelsen lavet af en fransk journalist hentydede han til, at Nasar Khader skulle sprænges i luften.

Siden flyttede den nu tidligere Iman til Grønland, men vendte for et års tid siden hjem igen, og blev i sidste uge ansat på VUC i Viborg, og det mener Dansk Folkeparti er uhørt.

Pådutter ingen sine overbevisninger

Ahmed Akkari siger i dag til TV/MidtVest, at han har udviklet sig siden Muhammed-krisen, og at han ivørigt ikke pådutter eleverne sine personlige overbevisninger.

- Grundlæggende er jeg skolelærer. Jeg underviser efter læreplanerne og opfører mig professionelt som enhver anden lærer, siger han.

Blev klar over det bagefter

På VUC Viborg var forstander Kent West Kristensen først ikke opmærksom på Akkaris fortid. Det blev han siden, og han bakker op om sin medarbejder.

- Der er ingen tvivl om, at han signalerer, at han er en mand, som har gjort op med sin fortid, og jeg er tryg ved at have en lærer og er sikker på, at han vil opføre sig professionelt, siger Kent West Kristensen.