Ommer: Rundkørsel dur ikke

Politikerne i Skive går imod egne embedsmænd og har besluttet, at den omdiskuterede rundkørsel ved Føtex i Skive skal bygges om.

Sikkerheden er for dårlig i den nye rundkørsel ved Føtex og banegården i Skive. Det mener politikerne i Teknik og Miljø, og derfor har de besluttet, at rundkørslen skal laves om.

Problemet er cyklisternes sikkerhed, lyder kritikken. I den nuværende struktur kommer cyklisterne i nærkontakt med biler og busser, og derfor mener politikerne, at de bløde trafikanter skal have deres egen bane. Det er helt unødvendigt, mener embedsmændene.

- Vi har haft et møde med buschauffører, der advarer mod den tætte sammenblanding af cyklister, busser og biler i rundkørslen. Vi kan med egne øjne se, at den rundkørsel er problematisk, siger teknik- og miljøudvalgets formand Anders Bøge (SF) til Skive Folkeblad.

Skive kommunes embedsmænd har ellers anbefalet, at rundkørslen ikke bygges om. Men den anbefaling har politikerne ikke tænkt sig at følge.

- Det kan virke som et paradoks, at vi ikke følger embedsmænd og eksterne eksperter. Jeg er noget rystet over, at eksterne eksperter ikke kan se, at den rundkørsel er unødvendigt farlig for cyklister. Embedsmænd mener, at vi i udvalget overreagerer. Men det må de så gøre, siger Anders Bøge til folkebladet.