Omlægning af Nytorv i Viborg møder kritik

Omlægningen af Nytorv i Viborg betyder færre parkeringspladser til de handlende. Butiksejere frygter, at det vil gå ud over deres omsætning.

Nytorv Viborg

Omlægningen af Nytorv i Viborg skal binde byen bedre sammen og skabe liv og stemning i byens latinerkvarter. Men flere af de handlende omkring torvet er bekymrede for, at omlægningen vil betyde færre kunder i butikkerne, fordi antallet af parkeringspladser på Nytorv nu er blevet halveret.

- Vi er i Midtjylland, der er ingen kollektiv trafik, og det er på den måde ikke muligt for folk at komme frem, hvis man ikke har sin egen bil. Og hvis man ikke kan parkere sin bil, så kommer man ikke ind til bydelen, siger butiksejer Poul Martin Hansen.

Ingen grund til bekymring

Indtil september var der ca. 50 parkeringspladser omkring torvet. På det nye torv bliver der ca. 17.
Ifølge Poul Martin Hansen har han mistet 30 % af sin omsætning under omlægningsarbejdet, og det er først og fremmest på grund af de manglende parkeringspladser. Han frygter, at nedgangen vil fortsætte.

Men spørger man en af de politikere, som var med  til at træffe beslutningen, er holdningen en anden. 
Medlem af Teknisk Udvalg i Viborg Kommune Nicolai Norup(K), er sikker på, at det nye torv vil skabe flere handlende på trods af færre p-pladser. 

- Der er ingen tvivl om, at man her i Viborg er rigtig glade for at kunne køre direkte til butikkens hoveddør. Derfor kigger vi også allerede nu på nye parkeringsmuligheder. Vi mener, at omlægningen gør, at det er mere tilgængeligt at komme herned. Det skaber en trafik, der gør, at det ikke går så meget ud over handlen, som de (butiksejerne, red.) tror, siger han. 

 

2:10
Antallet af parkeringspladser på Nytorv i Viborg skal barberes ned til det halve. Det bekymrer butiksejerne. De frygter, der bliver færre kunder