Omfattende sporarbejde venter

På lørdag starter Banedanmark en gennemgribende renovering af jernbanen mellem Herning og Skanderborg. Spor og skinner skal udskiftes, og 33 overkørsler bliver ombygget

120410ArrivaTog.jpg

Resultatet bliver en bedre og hurtigere togdrift mellem midtjylland og østjylland i fremtiden.

- Når vi er færdige med sporfornyelsesprojektet, vil vi have en total istandsat jernbanestrækning, som giver en bedre togdrift med færre forsinkelser og en mere behagelig rejse for passagererne, fortæller Helene Granhøj, projektleder i Banedanmark.

Det kommer til at tage fire måneder at renovere den 75 km lange strækning.

Gamle træsveller skal udskiftes med nye betonsveller, der skal lægges nye skinner på dele af strækningen, og 33 jernbaneoverkørsler skal ombygges.

For at udnytte sporspærringsperioden optimalt renoverer Banedanmark samtidig også 22 broer på strækningen. Renoveringen kommer i alt til at koste 280 millioner kroner.

Færrest mulige gener

Arbejdet vil blive delt op i to etaper. Fra den 14. april og frem til den 23. juni er det strækningen mellem Herning og Silkeborg, der bliver renoveret.

Herefter kommer turen til banen mellem Silkeborg og Skanderborg, der kommer til at foregå i perioden fra den 23. juni til den 12. august.

- Vi planlægger det sådan, at vi forstyrrer togdriften mindst muligt. Det gør vi blandt andet ved at lægge det meste af arbejdet i sommerferien. Om sommeren er der typisk færre passagerer, og da vi ikke kan undgå at skulle lukke for togtrafikken i perioder, gør vi det på det tidspunkt, siger Helene Granhøj.

Tog erstattes med busser

I de perioder, hvor der arbejdes på strækninger, bliver togene erstattet med busser. Det kan ikke undgås, at rejsetiden i dette tidsrum bliver længere for passagererne end normalt:

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at bringe vores kunder hurtigt og behageligt frem med bus, mens sporarbejdet står på, men alle må være indstillet på, at rejsen kommer til at tage længere tid i de kommende måneder. Vi glæder os til gengæld rigtig meget til at ønske vores kunder velkommen tilbage på nyrenoverede skinner i august, siger Lasse Rask Jørgensen, kunde- og kvalitetschef i Arriva Danmark.