Omfattende hærværk i Ikast

Ukendte gerningsmænd har ødelagt vægge, gulv og inventar for tusindvis af kroner i en bygning på VIA University i Ikast som skulle være de studerendes nye samlingssted.

I løbet af sommerferien er den bygning, som en gruppe studerende gennem hele juni har arbejdet på at sætte i stand blevet hærget. Ødelæggelserne blev først opdaget her til weekend, da de studerende vendte tilbage til skolen for at gøre klar til opstart i den kommende uge. Den skulle snart have været indviet, men nu har ukendte gerningsmænd sat festlighederne på stand by.

- Det er meget ærgerligt og jeg synes også det er dybt respektløst overfor andre mennesker, at gøre sådan noget her, siger Kamilla Lorraine Sørensen, der er studerende på 3. semester og en af dem, som i juni lagde mange frivillige timer i arbejdet med at rydde op og male.

Også Mikkel Carlsen fra 5. semester er træt af det.

- Vi troede bare vi lige skulle over og flytte køleskabet og baren og så er det hele ødelagt og vi kan starte forfra. Det er meget demotiverende, siger han.

De to ved heller ikke, om det overhovedet er muligt at rette op på skaderne. Renoveringen var nemlig lavet for overskuddet fra de studerendes fredagsbar, og de har endnu ikke overblik over, hvad det vil koste at reparere de mange skader.

Afdelingsleder på VIA University i Ikast Tove Stenderup er også voldsomt ærgerlig over den behandling, som det nye fælleshus har fået.

- Nu har den bygning ikke været brugt til andet end depot i årevis og så i det øjeblik de gør det fint og rart dernede, så er der nogen, der får øje på den, det er simpelthen så ærgerligt, siger hun.

Hærværket er meldt til politiet. Der både tale om indbrud, hærværk og tyveri, da der er stjålet øl, sodavand og spiritus.

De pædagogstuderende tror selv, at der er tale om unge gerningsmænd. De skyldige har nemlig sat en lang række af håndaftryk på væggene med sort maling, og de aftryk stammer fra mindre hænder.

- Vi håber de skyldige bliver draget til ansvar. Måske sidder der nogle forældre derude som har undret sig over, hvorfor deres barn havde maling på tøjet, eller måske er der nogen, som har hørt eller set noget, lyder opfordringen, siger Kamilla Lorraine Sørensen, studerende på 3. semester