Olympisk guldvinder død

Den olympiske guldvinder Erik Hansen er død 74 år gammel. Han er optaget i sportens Hall of Fame og anerkendt som Danmarks bedste kajakroer gennem tiderne.

300914ErikHansen.jpg

Holstebros største sportsnavn nogensinde, den tidligere olympiske guldvinder i 1000 meter enerkajak, Erik Hansen er død. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Erik Hansen havde efter en større bypass-operation og udskiftningen af en hjerteklap gået og skrantet. Det oplyser hans søn Lars Hansen.

- Han var ikke rask og døjede med følgevirkningerne efter operationen, siger Lars Hansen til dagbladet.

Kajakroeren deltog i fire olympiske lege. Hans største bedrift var i 1960, hvor han stillede op til OL i Rom i 1000 meter enerkajak. Her hev han en guldmedalje hjem til Danmark. Ved samme OL blev det desuden til en bronzemedalje i 4x500 meter stafet.

Ved OL i Mexico City i 1968 fik Erik Hansen æren af at bære den danske fane ved åbnings- og afslutningsceremonien. Samme år hentede han en bronzemedalje i 100 meter enerkajak.

I løbet af karrieren opnåede han ikke mindre end 12 medaljer ved EM og VM og opnåede desuden 37 danske mesterskaber fra 1958-1972. Erik Hansen begyndte sin kajakkarriere i kajakklubben Pagaj, der har hjemme ved Vandkraftsøen i Holstebro. Han blev trænet af musikhandler Alfred Christensen, der havde stor interesse i kajaksporten.

Erik Hansen var med i vores program Vis mig dit liv i april. Se eller gense det her.