Olsen-banden genoplives på Viborg Museum

På Viborg Museum er de i fuld gang med at lave en udstilling om Olsen Banden. En af hovedattraktionerne er en rekonstruktion af Kjeld og Yvonnes stue.

olsenbanden_museeum.jpg

Yvonne er måske kendt for sin gode smag eller for nogle-mangel på samme, men i virkeligheden hedder indretningsarkitekten, Magnus Magnusson.

Han er manden, der har fundet alle rekvisitterne til de mange film om Olsen Banden. Nu er han taget til Viborg for at øse ud af sin viden og hjælpe museet med at indrette Yvonne og Kelds karakteristiske stue fra de berømte film.

 

-Jeg blev glad og lidt rørt, da de ringede og spurgte, om jeg ville komme og hjælpe dem. Og det ville jeg selvfølgelig gerne. Det er lidt mit barn(…) Det er en ret stor del af mit liv, jeg har brugt på Olsen Banden. Vi lavede en film hvert år i 15-16 år.

 

Når man som Magnus Magnusson har været med siden begyndelsen, Så er det ikke tilfældigt, hvilke møbler der skal stå hvor i et af danmarkshistoriens mest berømte hjem.

 

-Der nogle ting herinde, der er et must for Yvonne. Der skal være et Chatol, hvor man kan sidde og skrive, Der skal være en amagerhylde, et barometer og der skal være en lille havfrue, dansk flag og en globus oppe på reolen og sådan noget. Og kukur mellem vinduerne. Det er sådan nogle tinge, der skal være der, understreger Magnus Magnusson.

 

Selvom der er visse ting, der altid optræder i den berømte stue, så har stuen faktisk ændret sig gennem tiden i de mange film. I følge ham  er stuen med tiden er blevet mere pyntet. 

For Magnus Magnusson er det dog ikke de enkelte rekvisitter, der gør den store forskel, men nærmere helheden, der betyder noget. 

-Det er atmosfæren og Stemningen i rummet og de indtryk, man får, der gerne skal matche sammen med Yvonne.

Yvonnes stue var der, hvor Olsen Banden lagde planer og drak øl ved det lille spisebord.

 

-Det er her de sidder, når Egon kommer hjem med sin lille pakkke, som de altid troede var planen, men det var faktisk bare en en træhest og så hans  t-shirt bundet om, som han har haft med i fængsel. Træhesten lavede han i fængslet, siger Magnus Magnusson og tilføjer, og så skal der stå tre øl på bordet.

De tre øl er en vigtig detalje midt på det mørke træbord med de fire stole og en lille vævet dug.

Magnus Magnusson er 75 år og har i sin karriere været med bag kulisserne på nogle af danmarkshistoriens mest folkekære produktioner. Deriblandt Matador og Huset på Christianshavn. 

 

Udstillingen på Viborg Museem åbner d. 18. marts og kan ses til og med marts.