Olie-prisfald til glæde for fiskerne

Olieprisen er på de seneste tre måneder faldet med 26 procent. Det er noget, der batter hos de danske fiskere.

fiskri.jpg

De danske fiskere har i år ikke fundet megen glæde i det danske sommervejr. Men som et plaster på såret, har fiskerne været mere end godt tilfredse med, at olieprisen henover sommeren er faldet. Det skriver fiskeritidende.

Prisen på olie er på de seneste tre måneder faldet med 26 procent, og prisen for en tønde Brent-olie er nu nede omkring 50 dollars. Et fald, der kan ses i fiskernes regnskaber, hvor en besparelse på brændstoffen slår igennem på bundlinjen.

Ved en gennemgang af fiskefartøjernes regnskaber fra 2009 til 2009, viste det, at brændstof er den største udgift for fiskerne. I gennemsnit udgør brændstofudgiften godt 20 procent af driftsomkostningerne på et fiskefartøj.

Festen fortsætter

Seniorstrateg i Nordea, Tine Choi Danielsen, peger på, at overudbud som følge af at Iran og USA samt Saudi Arabien har godt gang i oliepumperne, kan betyde yderligere fald, skriver fiskeritidende.dk

En melding, der vækker glæde hos fiskerne.

- Vi er vældig godt tilfredse. Det er jo den største udgift, vi har. Så det må da meget gerne fortsætte lidt endnu, siger Kurt Madsen, der er formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening.