OL-kval i Herning: Håndboldherrerne møder Norge

Håndboldherrerne får med al sandsynlighed mulighed for at indløse billetten til OL i Rio, når de møder Norge lørdag aften i Herning.

boxen.jpg

De danske håndboldherrer får med al sandsynlighed mulighed for at indløse billetten til OL i Rio lørdag aften i Herning.
    
Hvis Kroatien som forventet vinder over Bahrain i lørdagens første kamp i Boxen, vil Danmark kvalificere sig til legene i Brasilien med en sejr over Norge.
    
De danske spillere tager dog intet for givet før kampen mod nordmændene, der overraskende sluttede som nummer fire ved EM i Polen i januar.

Norge har imponeret Rasmus Lauge og Anders Eggert inden lørdagens indbyrdes dyst i OL-kvalifikationen i Boxen i Herning.
      
- Norge har fantastisk gode spillere. De har et ungt hold, der kommer med meget selvtillid fra EM, siger bagspilleren Rasmus Lauge.
    
Norge vandt fredag 35-29 over Bahrain i OL-kvalifikationen i Herning, og Danmark sejrede 28-24 over Kroatien.
    
Mens Danmark som forventet skulle kæmpe hårdt for at besejre Kroatien, var det lidt mere uventet, at Norge først i den afsluttende del af kampen formåede at rykke fra Bahrain.

Presset ligger på Danmark

Rasmus Lauge forventer uanset hvad en svær kamp for fyldte tribuner i Boxen.
    
- Norge har intet at tabe mod os, de kan spille frit, alt presset ligger på os.
    
- De er dygtige mand mod mand, og det bliver en udfordring for vores forsvar. Men vi skal løse det og vinde kampen i denne kulisse. Men det bliver en hård kamp og fight, siger Flensburg-Handewitt-spilleren.
    
Klubkammeraten Anders Eggert er enig. Venstrefløjen peger på, at kampen mod nordmændene er lige så meget en nøglekamp, som kampen mod kroaterne blev udråbt til at være for Danmark i forsøget på at komme til OL.
    
- Man siger, at Norge ikke har ligget i verdenstoppen, og at det har været Frankrig, Danmark, Kroatien og Spanien, der har styret det.
    
- Men det, som Norge leverede til EM, var langt hen ad vejen bedre, end det som Kroatien leverede, selv om Kroatien endte med at vinde bronzekampen.
    
- Norge var et forfriskende pust. Man havde ikke store forventninger til dem, det var fantastisk at se på, siger Anders Eggert.
    
Kampen mellem Danmark og Norge spilles lørdag klokken 20.30. Klokken 18 mødes Kroatien og Bahrain.
    
/ritzau/