OL-guldvinder tog sejren i Kjellerup

OL-guldvinderen i Omnium, Lasse Normann Hansen, tog i dag sejren på 1. etape af det årlige Pinseløb i Kjellerup

Solen bragede ned fra en skyfri himmel, da den 8. udgave af Designa Løbet i Kjellerup blev kørt. Flere end 800 ryttere i alle aldre skulle trampe sig igennem distancer fra 13 til 155 kilometer. I arrangørgruppen af løbet er formanden for SIF Cykling. Han deltog selv i løbet for ryttere over 40 år – et løb han vandt.

 - Det var en hård rute. Der var mere vind, end man lige tror. Så der er rigtig meget modvind derude, sagde Bjarne Olsen kort efter sin sejr.

OL-guldvinder vandtFor de store drenge i dagens løb var der lagt op til 155 kilometer i den jyske forårsvarme. Ruten bestod af fire omgange omkring Kjellerup på 34 kilometer og tre korte omgange á seks kilometer i centrum af værtsbyen. På den sidste omgang havde en fem mand stor gruppe revet sig løs af feltet. I gruppen sad OL-guldvinderen i Omnium, Lasse Normann Hansen, sammen den unge enkeltstartsspecialist Rasmus Quaade, der for to år siden vandt sølv i enkeltstart ved U23-VM i København. Da løbet skulle afgøres blev det et tæt sprintopgør mellem de to favoritter. Et opgør OL-guldvinderen trak sig sejrrigt ud af.

 - Hvis man kender Rasmus Quaade, så ved man, at han ikke er den store sprinter. Selvom han ikke er det, så var det en hård spurt i dag, fordi jeg havde så meget krampe, som jeg havde. Det var bestemt ikke nemt, fortalte Lasse Normann Hansen til TV/MIDT-VEST efter han havde været på podiet og modtage beviset på sejren.

Løbet fortsætter med 2. etape Ikast i morgen, mens 3. etape køres på mandag i Hammel.