Økologiske fisk hitter stort

Både i ind- og udland hungrer folk efter økologisk fisk, og det er gode nyheder, for dem produceres der rigtig mange af i Midt- og Vestjylland.

Oekologisk Fisk.jpg

Der er penge i fiskeavl, men endnu flere i økologisk fiskeavl.

Det ved de hos Harrildgård Dambrug ved Brande, hvor de for halvandet år siden byttede almindelige regnbueørreder ud med økologiske af slagsen.

- Det har krævet, at vi har måttet sanere hele dambruget, tørlægge, desinficere og starte helt forfra. Det vil faktisk tage to år fra start, til vi er i fuld produktion, forklarer Kjeld Jensen, der ejer Harrildgård Dambrug.

Kjeld Jensens fiskeavl er Danmarks største ferskvandsdambrug og producerer årligt 186 tons fisk til både ind- og udland.

Stigende efterspørgsel

Otte ud af de 10 danske ferskvandsdambrug ligger i Midt- og Vestjylland, og produktionen af økologiske fisk er en rigtig god idé, mener eksperterne.

- Der er en god afsætning på dem til nogle gode priser, og det gør, at udviklingen går i den rigtige retning for økologisk fiskeopdræt, lyder det fra Villy Larsen, der er chefkonsulent hos Dansk Aquakultur.

I alt produceres der årligt 843 tons økologisk fisk i Danmark. Det svarer til én procent af den samlede produktion af opdrætsfisk.

Se meget mere Kjeld Jensens dambrug i vores sene udsendelse, der i dag er rykket til kl. 23:30!