Øjenpatient får undskyldning

Landbrugsvikar burde være sendt til behandling i Holstebro - og ikke i Århus, erkender Region Midtjylland.

220911_Oejenskade.jpg

Landbrugsvikar Johnny Boddum fra Haderup har nu fået en officiel undskyldning fra Region Midtjylland.

Regionsrådsformand Bent Hansen erkender i et brev, at det var en fejl, at Johnny Boddum blev henvist til Århus Universitetshospitalet, da han i september opsøgte skadestuen på Regionshospitalet i Viborg med en øjenskade.

Bent Hansen skriver i brevet, at Johnny Boddum i stedet burde være henvist til Holstebro - og når det ikke skete, skyldes det, at afdelingen i Viborg ikke var opmærksom på, at han boede i Haderup.

- Dette beklages fra afdelingens side, og denne beklagelse kan jeg tilslutte mig, skriver Bent Hansen.

Var i stand til at bruge offentlig transport

Johnny Boddum havde klaget til Region Midtjylland, fordi han var utilfreds med, at han i Viborg fik besked på selv at finde til Århus - trods en skade i øjet. Lægerne i Viborg vurderede, at øjenskaden ikke var så alvorlig, at den krævede overflytning. Landbrugsvikaren fik herefter sin far til at køre sig til Århus.

- Det vurderedes, at du ville være i stand til at benytte offentlig transport, og du blev oplyst om, at du ikke selv måtte køre, skriver Bent Hansen i brevet.

Johnny Boddum får i brevet dog også besked om, at han nu kan søge om at få befordringsgodtgørelse - hvis han henvender sig på øjenafdelingen i Århus.