Også mælk og kød

Dragsbæk Margarine bakker op om, at også mælk og kød skal rammes af fedtafgift.

090302_Dragsbaek.jpg

Danskerne skal spise mindre mættet fedt i den daglige kost. Forebyggelseskommissionen foreslår i den forbindelse, at også mælk og kød skal rammes af en ny fedtafgift. Et forslag som Dragsbæk Margarine, i følge Nordjyske.dk, støtter op om.

Forebyggelseskommissionen kom i mandags med sin rapport med 10 forslag til, hvordan danskernes folkesundhed kan øges, så levealderen stiger. Et af dem går ud på at udvide forslaget om afgift på mættet fedt til også at omfatte mælkeprodukter og kød. I regeringens forslag til en skattepakke er mælk og kød undtaget for afgift.

Til gengæld lægges der op til at belaste de tre danske margarinefabrikker med ca. 500 mio. kr. ekskl. moms i afgift på mættet fedt. Skattepakken lægger også op til at afgiftsbelægge mejeriprodukter - men altså ikke mælk.

- Jeg ønsker på ingen måde ondt for mine kollegaer i mejeri- og kødbranchen. Men det virker forkert, at regeringen vil pålægge margarine ødelæggende strafafgifter, men lade mælk og kød gå fri. Især fordi mælk og kød bidrager med meget mere mættet fedt til danskernes kost, end margarinen gør - siger Mogens Nielsen, arbejdende bestyrelsesformand i Dragbæk A/S, til Nordjyske.dk.