Officielt: Helle Thomsen er ny hollandsk landstræner

Det hollandske håndboldforbund skriver fredag eftermiddag på deres hjemmeside, at Helle Thomsen bliver holdets nye landstræner

Helle Thomsen

Helle Thomsen er ny hollansk landstræner. Det skriver det hollandske håndboldforbund på deres hjemmeside fredag eftermiddag.

Helle Thomsen tiltræder jobbet som landstræner for de hollandske kvinder med det samme og har skrevet kontrakt frem til EM-slutrunden i december. Herefter er der dog mulighed for, at kontrakten bliver forlænget.

- Det her er gået meget, meget stærkt, så det passer fint med mig, at den kun er tre måneder lang. Det var også derfor, at jeg sagde ja, fortæller Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Helle Thomsen afløser Henk Groener, der i sidste uge sagde, at han ville stoppe efter EM. Det får Groener dog ikke mulighed for. Helle Thomsen overtager holdet med det samme, og hun kommer derfor til at stå i spidsen for de hollandske kvinder allerede fra næste uge, hvor de har landsholdssamling.

- Den skal jeg selvfølgelig med til, men det er gået så hurtigt, at jeg ikke har nået at tænke over, hvad der skal ske til den, kommer det fra Helle Thomsen.

Henk Groener har tidligere ført Holland frem til store resultater. Senest ved VM i 2015, hvor Holland vandt sølv i Brasilien. Det hollandske landshold tæller blandt andet Team Esbjerg-profilen Estavana Polman.

- Jeg synes, at det er et spændende hold, som jeg gerne vil føre så langt som muligt ved EM. Jeg synes, at det er fedt at skulle være omkring et landshold igen, siger Helle Thomsen der har international erfaring. Danskeren har blandt andet stået i spidsen for det svenske landshold, da de vandt bronze ved EM i 2014.

45-årige Helle Thomsen blev efter uenigheder med ledelsen fyret i FCM Håndbold i sommer, og har siden været uden job.