Offensiv mod faldefærdige huse

Borgmesteren i Ikast-Brande er træt af faldefærdige huse. Enten bliver husene sat i stand, eller også river kommunen dem ned for ejernes egen regning.

Borgerhenvendelser gennem flere år og inspiration fra andre af landsdelens kommuner får nu borgmester i Ikast-Brande, Carsten Kissmeyer, til at skyde med skarpt efter ejerne af de faldefærdige huse. For dem er der nemlig alt for mange af.

- I økonomiudvalget har vi besluttet, at nu sætter vi et arbejde i gang, hvor vi offensivt opsøger ejendommene og ejerne, med henblik på at sikre at ejendommene enten bliver sat i stand eller kondemneret og efterfølgende revet ned. Så vi har altså tænkt os at agere langt mere proaktivt, end vi hidtil har gjort, siger Carsten Kissmeyer.

Ikast-Brande Kommune har mere end 100 boliger i søgelyset. Og de skal nu vurderes af eksperter. Husene ligger typisk i de små bysamfund. Og her er naboerne godt trætte af de nedslidte ejendomme. TV/MIDT-VEST har i dag talt med flere naboer til de slidte huse. Og de siger alle, at de er glade for, at kommunen nu tager hånd om problemet.

Ejere kan selv renovere

Ejere af faldefærdige huse kan dog nå at reagere. Borgmesteren har i hvert fald et forslag.

- Man kan jo gå i gang på egen drift og få boligerne sat i stand, og sikre at de er i forsvarlig stand. Sikre at der ikke er skimmelsvamp og at der ikke er rådne vinduer. At tingene de fungerer. Så vil vi selvfølgelig ikke komme, siger Carsten Kissmeyer.

Borgmesteren håber at arbejdet med de faldefærdige boliger bliver godkendt på et af de førstkommende byrådsmøder.

Hør her Carsten Kissmeyer uddybe, hvorfor de faldefærdige huse er et problem:

02:36 Luk video