Østeuropæiske tyveri-turister er en stor byrde for politiet

48 østeuropæere er gennem det seneste år anholdt og fremstillet i retten for at begå kriminalitet i Midt- og Vestjylland.

Politikommissær Poul Fink fremviser nogle af de tyvekoster, som den mobile tyverigruppe hos Midt- og Vestjyllands Politi har konfiskeret.
Politikommissær Poul Fink fremviser nogle af de tyvekoster, som den mobile tyverigruppe hos Midt- og Vestjyllands Politi har konfiskeret.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Politiet oplever store problemer med kriminelle østeuropæere, der rejser til Danmark for at begå kriminalitet. Det viser tal fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- De kommer herop i nogle rates, og så er de her typisk i en uge eller 14 dage. Hvis vi er heldige at få færden af dem, så kan vi følge dem og se, hvad de laver. De fleste af dem, vi følger, laver kriminalitet, fortæller Poul Fink, der er politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

I 2009 oprettede politiet en mobil tyverigruppe, som består af specialuddannede politifolk. Gruppens primære opgave er at fange udlændige, der målrettet rejser til Danmark for at begå kriminalitet.

Den mobile tyverigruppe hos Midt- og Vestjyllands Politi har det seneste år anholdt og fremstillet 53 personer. 50 af dem er udlændige, og 48 af dem er østeuropæer. Østeuropæere tegner sig altså med andre ord for en stor del af den kriminalitet, som mobilgruppen indfanger.

- Jeg vil ikke fortælle, hvor mange vi er i gruppen, men vi bruger mange ressourcer. De har lange arbejdsdage - nogle dage helt op til 24 timer, fortæller politikommissæren. 

Poul Fink er leder af den mobile tyverigruppe, og han er overbevist om, at gruppens arbejde er med til at forhindre, at flere kriminalitets-turister slipper afsted med deres ugerninger.

- Det lønner sig, for hvis vi ikke havde haft den gruppe, så havde vi haft dobbelt så mange indbrud, fortæller Poul Fink.

Kan du forstå, hvis der er nogle, der mener I ikke gør nok?

- Ja, helt sikkert, men vi gør det, vi kan.

Følg med de kommende dage, når vi her på TV MIDTVEST sætter fokus på de mange østeuropæere, der har fundet vej til landsdelen.