Økomælk er stadigvæk en god forretning

De økologiske mælkeproducenter kan se frem til pæne tal på bundlinjen i 2016 og de næste to år.

090715_Thise.jpg

Økologisk mælk ser ud til fortsat at være en god forretning de kommende år, det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. 

Baggrunden for udmeldingen er en ny indkomstprognose fra SEGES, der er landbrugets videncenter.

Mens økologernes konventionelt arbejdende kolleger kun langsomt er ved at opnå sorte tal på bundlinjen, så forudser prognosen, at de kommende år byder på pæne overskud til de økologiske mælkeproducenter.

- Den økologiske produktion har i 2015 og 2016 oplevet stor efterspørgsel og deraf følgende gode afregningspriser på grund af et stort tillæg i prisen for økologisk mælk. I de kommende år forventer vi, at økologitillægget bliver mindre, men til gengæld forventer vi, at basisprisen for mælk vil stige. Dermed fastholdes den stabile indtjening for de økologiske producenter, fortæller Arne Munk, der er teamleder i SEGES Økologi.

For 2016 ventes et overskud på i gennemsnit 467.000 kr. for en produktion med 100-200 malkekøer efter at landmanden har fået løn for sin indsats. Det stiger til 537.000 kr. i 2017 og den positive udvikling forventes at fortsætte i 2018. Også i årene før skabte de økologiske køer sorte tal på bundlinjen for deres ejere, skriver Landbrug & Fødevarer.