Økologi er et hit i de store køkkener

Økologiske råvarer bliver flere og flere i de danske storkøkkener. Det højner madens kvalitet, lyder det fra et af de økologiske storkøkkener.

Økologi
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Aldrig har der været så meget økologisk mad i gryderne rundt omkring i landets storkøkkener. Hele 101 køkkener i det midt- og vestjyske kan pynte sig med det, de kalder det økologiske spisemærke.

Regionshospital Nordjylland i Thisted er et af de steder, hvor økologi er blevet hverdagskost. Omkring 70 % af den mad, der bliver sendt ud af køkkenet, er økologisk.

- Vi tror på, at vi på den lange bane får en bedre kvalitet i vores mad, fordi vi bliver mere motiverede til at finpudse de emner, vi står med, siger Mariann Larsen, som er økonoma på Regionshospital Nordjylland.

Økologi betyder kvalitet 

Det er langt fra kun sygehuskøkkenet i Thisted, der er hoppet med på økologibølgen.

Sidste år steg salget af økologi til de professionelle køkkener med 27 % og i år forventes det tal at stige med yderligere 25 %.

Økologiske råvarer er ofte lidt dyrere end de konventielle, men på sygehuset i Thisted er madbudgettet uændret. 

- Det er ikke dyrere for os at lave mad nu. Vi har taget stilling til, hvor vi kan spare, og det kan vi blandt andet på vores arbejdsgange, rutiner og processer, siger økonoma Mariann Larsen.

Økologiens indtog har derfor også betydet,  at en større del af maden nu bliver lavet fra bunden. 

 

1:41
Aldrig har der været så meget økologisk mad i gryderne rundt omkring i landets storkøkkener.

 

2:14
Markedschef i Økologisk Landsforening om øko-madens indtog i storkøkkenerne.