Øjenvidne: Sindssyg kørsel blandt de unge i Thyborøn

Allan Broe fra Thyborøn har set de unge fra Fiskeriskolen køre "Chicken Race" mod hinanden på offentlig vej.

Allan Broe
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Allan Broe har flere gange haft første parket til "Chicken Race" lige uden for vinduerne på Harboørevej. Sidste mandag ved 21-tiden var den gal igen.

- Det var kort og godt sindssyg kørsel. De begyndte at køre ind på tankstationen ovre ved siden af. Den ene af bilerne holder så stand by og venter intil den anden bil kommer kørende, og så kører man fuld hammer ud foran, forklarer Allan Broe fra Thyborøn.

Allan Broe fortryder, at han ikke fik ringet til politiet. Så kunne han måske have forebygget en alvorlig ulykke en time senere - 1000 meter længere henne ad Harboørevej. Her kom en gruppe fiskeriskole-elever alvorligt til skade i en trafikulykke.

De unge mennesker fra Fiskeriskolen kom kørende fra Drejøvej op mod Harboørevej. Inde fra Thyborøn var en mand så på vej via Harboørevej. Han fortæller, at han var helt sikker på, at de unge mennesker ville stoppe i krydset.
Men det gjorde de ikke. I stedet gassede de op og kørte ud og kolliderede med manden. Til trods for at der er hajtænder og ubetinget vigepligt.

Vanvidskørsel er kendt fænomen

Om det var "Chicken Race", der førte til ulykken vides ikke. Men unges vanvidskørsel er et kendt fænomen i Thyborøn.

- Der bliver kørt stærkt ind imellem over visse strækninger, det tror jeg, de fleste i Thyborøn de mener, fortæller Tommy Andreasen fra Thyborøn.

- Vi er da nogle stykker, der har nogle hurtige biler, og ja, hygger os lidt med fart, siger Frederik Tommerup, der er skibsmontør-lærling i Thyborøn.

Mange af de mennesker, vi mødte i Thyborøn i dag, kæder Fiskeriskolens elever sammmen med den vilde bilkørsel i byen. Det er Nicklas Østergaard Hansen, der er elev på skolen, da heller ikke afvisende over for.

- Jeg ved ikke, om det er en kultur, men der er folk, der kører råddent, fortæller Nicklas.

Fiskeriskolens forstander, Søren Hyllen Nielsen, fortæller, at han ikke er vidende om, at Fiskeriskolens elever har dårlig trafikkultur, kører stærkt eller noget andet i den stil.
Men fortæller blot, at de sidste dage har været hårde siden trafikulykken sidste mandag. Her røg to af hans elever på sygehuset, og den ene af dem lå i koma i to dage. Heldigvis er de begge to uden for livsfare nu. 

Politiet kender ikke til problemet

Hos Midt og Vestjyllands Politi kender de ikke til "Chicken Race" eller anden form for vanvidskørsel i Thyborøn.

- Det er vigtigt at sige, at der her er rygter, og vi har ikke fået afklaret, om det her er sandt eller falsk, men hvis der er sådan en adfærd, så er det jo fuldstændig vanvittig uacceptabel adfærd, som bare skal standses med det samme, fortæller Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Imens på stedet hvor det gik så grueligt galt, frygter Allan Broe, at det vil ske igen. Men han håber på, at de unge ændrer adfærd. 

- Nu kostede det ingen menneskeliv den her gang, så det slutter her. Jeg vil ikke sige det gik godt, fordi det gjorde det ikke. Det var et  fatalt uheld. Men det slutter nu, siger Allan Broe.

Midt og Vestjyllands Politi har i dag taget kontakt til Fiskeriskolen, som oplyser, at de på mandag tager en snak med eleverne om trafikkultur.

3:19
Stop det før nogen dør! Sådan lyder bønnen fra et vidne til de unge bilisters livsfarlige leg på vejene i Thyborøn