Øjenafdelingen i Thisted lukker

Regionshospital Nordjylland i Thisted lukker sin øjenafdeling, fordi det ikke er muligt rekruttere nok læger.

regionshospitalet_thisted_2.jpg

- Vi er i en meget alvorlig rekrutteringssituation, der gør, at inden for kort tid er to ud af tre læger væk. Blandt andre den læge, der har det endelige behandlingsansvar for øjne, og sådan en læge skal vi have, siger hospitalsdirektør, Henrik Larsen fra Regionshospital Nordjylland, til Limfjodupdate.

Henrik Larsen fortæller endvidere, at der skal et regulært mirakel til, hvis øjenafdelingen skal overleve. Men allerede nu er man begyndt at forberede sig på scenariet med en lukket øjenafdeling.

- Vi har indledt drøftelser med det berørte personale, der fortsat er tilbage i Thisted, om vi kan finde et andet job til dem på sygehuset. Vi forsøger at give dem en beskæftigelsesgaranti. 

Medarbejderne på afdeling er blevet gjort bekendt med situationen. 

- Vi blev i går informeret om, at afdelingen ikke står til at rede. Men som det ser ud lige nu, har man talt med de berørte medarbejdere, og det er efterhånden lykkedes at få dem placeret på andre stillinger i huset, men det er proces, der fortsat er i gang, siger Helle Eriksen, fællestillidsrepræsentant.

Regionshospital Nordjylland er i løbende kontakt med regionsrådet, som er bekendt med rekrutteringsproblemerne, der ikke kun gælder for øjenafdelingen. Det er en situation, som begge parter følger tæt.