Odense Håndbold sender FCM på sommerferie

Odenses håndboldkvinder, der allerede var sikre på at komme i semifinalen, sendte FCM ud af slutspillet.

Kristian Kristensens tropper kan holde tidligt sommerferie efter et nederlag på ni mål til Odense Håndbold.

Det var afgørelsens time for de bedste kvindelige håndboldklubber, som lørdag kæmpede om de sidste pladser i DM-semifinalerne.

Og der var flere overraskelser, da både FCM Håndbold og Nykøbing Falster ikke nåede i semifinalerne, da begge hold tabte i sjette og sidste spillerunde i slutspillet. FCM skulle på udebane mod Odense Håndbold blot bruge et enkelt point for at komme i semifinalen, men det lykkedes ikke.

Odense, som allerede var videre til semifinalen som etter i gruppe 2, kom flyvende fra start og endte med at vinde 31-22 over FCM. Godt hjulpet af Odenses målvogter Althea Reinhardt magtede FCM kun at score otte gange i første halvleg. Odense gik til pause med en føring på 14-8, og fynboerne fortsatte med at dominere i anden halvleg.

Det blev til fire mål i træk og en føring på 18-8, hvorefter FCM-træner Kristian Kristensen tog en timeout.

- Nu handler det om ære og ikke en skid andet, lød det fra træneren som den afsluttende salut.

Det hjalp ikke det store, og Odense kørte knusende sikkert sejren i hus.

FCM-nederlaget blev udnyttet til fulde af Viborg HK, som vandt sikkert med 30-18 hjemme over Silkeborg-Voel. Dermed drønede Viborg forbi FCM og snuppede den anden billet til semifinalerne fra gruppe 2 med seks point efter seks kampe. FCM blev treer med fem point, mens Silkeborg-Voel sluttede sidst i gruppen med blot tre point.

I den anden slutspilsgruppe blev de forsvarende mestre fra Nykøbing Falster sendt ud inden semifinalerne med et nederlag til København Håndbold. Københavnerne, der allerede havde sikret sig en plads i semifinalerne inden hjemmekampen mod Nykøbing Falster, vandt med 31-26.

Dermed er Nykøbing Falster ude, mens Team Esbjerg tog den anden plads i semifinalen med en sejr på 30-25 hjemme over Randers HK.

København Håndbold skal møde Viborg HK i den ene semifinale, mens Odense Håndbold tørner sammen med Team Esbjerg i den anden.