Oddesundbroen spærres ad to omgange

Oddesundbroen skal males, og derfor lukker broen ad to omgange. Arbejdet begynder den 1. april og varer frem til 21. maj.

Som en del af det nødvendige vedligehold af Oddesundbroen skal broklappen afrenses og males i foråret. Derfor bliver broen lukket.

Oddesundbroen vil være spærret for trafik i tidsrummet mellem klokken 20 og klokken 05 i to perioder:

-    fra d. 24. april til d. 28. april (fire nætter)
-    fra den 1. maj til den 5. maj (fire nætter)

Det meste af tiden foregår vedligeholdelsen uden indflydelse på hverken tog- eller biltrafikken, men der er dele af arbejdet, som kræver, at broklappen er åben. Årsagen er, at dele af broens bevægelige dele er svært tilgængelige. Når de skal males, er det nødvendigt, at broen er åben i forskellige vinkler. 

For at genere broens brugere mindst muligt ligger arbejdet i aften- og nattetimerne.

- Det har store trafikale konsekvenser, når broklappen skal være åben i en periode. Derfor har vi lagt de arbejder, der kræver, at broen er åben, i aften- og nattetimerne for at genere trafikanterne mindst muligt. Men der kommer en omvej for trafikanterne de otte aftener og nætter, det kommer til at dreje sig om, siger Svend Erik Gaardmand, broingeniør i Banedanmark.

Vedligeholdelse sikrer lang levetid

Malingen af broklappen er med til at sikre broen en lang levetid og reducerer behovet for pletreparationer af klappen de næste 15-20 år.

- Når vil afrenser og maler broklappen er vi med til at fremtidssikre Oddesundbroen, som er en vigtig færdselsåre for både togrejsende og bilister i området, siger Svend Erik Gaardmand.

Spærringen gælder biler, tog og fodgængere. Det vil i de otte nætter heller ikke være muligt at sejle gennem Oddesund, selv om broen er åben.

I dagtimerne mellem klokken 5 og klokken 20 vil broen alle dage åbne og lukke som normalt.

I hele arbejdsperioden fra den 1. april til den 21. maj vil antallet af klapåbninger for sejlende trafik være reduceret. Se mere herom i efterretninger for søfarende på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

FAKTA