Oddense skaber håndboldsensation: Rykker op i næstbedste række

Sidste år spillede de i 3. division. Nu er damehåndboldspillerne fra Oddense-Otting klar til 1. division.

Oddense er klar til 1. division efter 20-måls sejr.
Oddense er klar til 1. division efter 20-måls sejr.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Den lille by Oddense i Salling har skabt en vaskeægte sensation. Der bor bare 600 mennesker i landsbyen, men alligevel sikrede byens damehåndboldhold sig i dag oprykning til 1. division. 

- Det er helt vildt fedt. Jeg glæder mig bare mega meget til i aften, lød det fra en eurofoisk Jeanette Kjeldgaard Madsen, da hun og holdkammeraterne med en storsejr havde gjort drømmen om oprykning til virkelighed. 

Der var aldrig rigtig spænding om udfaldet af dagens kamp. Damerne fra Oddense-Otting Håndbold vandt med hele 20 mål over tabellens sidsteplads, randrusianerne fra Kristrup Boldklub.

Men selvom resultatet af dagens kamp nok ikke overraskede mange, så var der ingen, der før sæsonen havde troet, at kvinderne fra Oddense ville snuppe førstepladsen i 2. division.

- Det var der simpelthen ikke nogen, der havde regnet med, og vi er bare glade og stolte, siger spiller Majken Larsen Popp. 

 
 
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Træner, Henrik Pedersen, er heller ikke tvivl om, at hans spillere har leveret noget ekstraordinært.

- Jeg tror ikke, at der er ret mange Oddenseboere, der har oplevet noget lignende. Det er så stort, siger han.

Den håndboldkyndige borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard (V), bakker spiller og træner op - præstationen er helt særlig.

- Det er en helt fantastisk og enestående bedrift. Det er måske et af de mindste lokalsamfund, der nogensinde har spillet sig op på næsthøjeste niveau i damedivisionen, lød det fra borgmesteren.

Det er andet år i træk, at Oddense rykker op. Sidste år spillede klubben i 3. division, så de ved om nogen, hvordan sådan en oprykning skal fejres. 

- Så tror jeg egentlig, at vi kommer til at ligge i druk det meste af natten, lyder det fra Henrik Pedersen, der suppleres af Majken Larsen Popp. 

- Jeg tror, at vi skal feste!

Oprykningen kom i hus med 29 point i 22 kampe. Det er to point mere end Aalborg HK på andenpladsen.

Herunder kan du blandt andet se, hvordan spillerne gav træner, Henrik Pedersen, champagnebad efter kampen.

1:38
Se hele reportagen fra Oddense-Ottings triumf i indslaget her.