Nyt vidne: Jeg så en ulv i Midtjylland

Søndag blev der - tilsyneladende - set en ulv syd for Silkeborg. Direktøren ved Naturhistorisk Museum siger, at der er ting ved dyrets fodspor, der kunne tyde på, at der er tale om en ulv. (arkivfoto).

191212_Ulv.jpg

Nationalpark Thy har ikke længere patent på ulve i Danmark.

Nu er rovdyret - måske - også nået til det midtjyske. Flere vidner står i hvert fald frem og fortæller, at de har set en ulv - seneste eksempel er Pernille Ammitzbøll, der mener, at hun søndag middag så en ulv, der pludselig kom løbende ud fra skoven mellem Bryrup og Them.

- Jeg kom kørende i bilen, og pludselig kom den løbende ud foran mig. Jeg var slet ikke i tvivl - det var en ulv, siger Pernille Ammitzbøl til TV2 Østjylland.

Fodspor i sneen

Det lykkedes bagefter TV2 Østjylland at finde dyrets fodspor i sneen, og direktør Bo Skaarup fra Naturhistorisk Museum i Aarhus vil ud fra billederne ikke afvise, at der kan være tale om en ulv.

- Jeg er rigtig meget i tvivl. Jeg kan se, at fodsporene ligger i lige linje, som er et specielt ulvetrav. Hunde, der løber ved siden af en cyklist, kan også gøre det samme, men vi kan jo se på billederne, at der ikke har været en cykel i nærheden, siger Bo Skaarup.

Han hæfter sig også ved, at dyrets poter er længere end de er brede - hvilket også kunne tyde på en ulv. Han opfordrer derfor til, at man følger sporene for at eventuelt at finde ekskrementer, der kan af- eller bekræfte teorien.

Der har tidligere også været beretninger om ulve flere steder i Vestjylland - blandt andet i Dejbjerg ved Skjern, hvor det lykkedes lokale at tage billeder af et ulvelignende dyr.