Nyt valgfag på efterskole: Gå tur med de ældre

Stauning Friplejehjem har lavet et samarbejde med Dejbjerglund efterskole, hvor eleverne besøger og går tur med de ældre.

2:03
På Stauning Friplejehjem

Tordsdag ved 10-tiden er et godt tidspunkt for Anna-Oline Chrisianse, der bor på Stauning Friplejehjem. Her kan hun nemlig komme ud på tur med en efterskoleelev. 

- Det er rart at komme ud, for så sker der noget. Det er et godt afbræk i hverdagen, siger Anna-Oline Christiansen, der er beboer på Stauning Friplejehjem. 

Dejbjerglund har sammen med Stauning Friplejehjem lavet et valgfag, hvor elever på efterskolen kan komme på besøg på plejehjemmet og gå tur med de ældre.

En af de efterskoleelever, der har sagt ja til valgfaget, er Caroline Susgaard, som også selv får meget ud af gåturen. 

- Jeg er rigtig glad for, at jeg har valgt det. Det er faktisk virkelig hyggeligt. Vi har også lært dem at kende og været inde på deres værelser, siger Caroline Susgaard.

Samarbejdet begyndte efter sommerferien, da en koordinator på plejehjemmet kontaktede efterskolen, efter de ældre havde ønsket at komme ud og gå tur med nogle unge mennesker.  

- Jeg kan mærke, at de er glade for at se de børn og unge, der kommer ind på plejehjemmet. Det er et friskt pust, siger lederen af Stauning Friplejehjem, Karina Nielsen. 

Faktisk havde så mange unge mennekser lyst til at besøge Stauning Friplejehjem, at plejehjemmet har måtte sende nogle af eleverne videre til et naboplejehjem, fordi de ikke havde ældre nok til gåturene.