Nyt tyveri af kirkesølv

Tyve stak af med pengeskab, der indeholdt kirkesølvet, fra kirke i Thy (arkivfoto).

021014Kirkesoelv.jpg

Flere midt- og vestjyske kirker har oplevet at have ubudne gæster, der stikker af med kirkesølvet - natten til onsdag kom turen til Hvidbjerg Vesten Å Kirke i Svankjær i Thy.

Tyvene brød ind i graverhuset på kirkegården og stak af med pengeskabet, som indeholdt alterkalken, et sølvfad, en sølvæske, 63 alterbægre af sølv og 12 alterbægre glas.

- Det er meget ærgerligt. Kirkesølvet har næppe den store værdi i kroner og øre, men det har selvfølgelig en stor affektionsværdi for os, siger sognepræst Bart Kris Lieve Vanden Auweele til tvmidtvest.dk.

Kørte bil op på kirkegården

Graver Marianne Fyhring Johansen fortæller, at tyvene kom ind i graverhuset ved at brække et vindue op - og at de gjorde sig store anstrengelser for at få pengeskabet med sig.

- Pengeskabet er meget tungt, så de må have været flere om opgaven. De kørte en bil helt op på kirkegården for at få pengeskabet med sig. Jeg tror ikke, at de vidste, hvad der var i pengeskabet, så det var næppe kirkesølvet, de gik efter, siger hun.

 

 

TV MIDTVEST sendte i oktober sidste år dette indslag om tyveri af kirkesølv - og et indslag, der også rummede kritik af sikkerheden i flere kirker.