Nyt system skal øge sikkerhed på bosteder

Det kan være farligt at arbejde på bosteder for psykisk syge. Et nyt system skal nu øge sikkerheden på blandt andet Blåkærgård ved Viborg.

blaakaergaard.jpg

At være medarbejder på et bosted for psykisk syge, som i nogle tilfælde også er voldelige, kan være en farlig affære. Det viste sig for to et halvt år siden, da en medarbejder på bostedet Blåkærgård ved Viborg blev dræbt af en beboer.

Siden har bostedet arbejdet for at forbedre sikkerheden, og netop nu tester medarbejderne derfor et nyt system, som hjælper dem med at risikovurdere beboerne på en mere sikker måde.

Hjemmeside med risikovurderinger

Netop nu arbejder personalet på højtryk med at teste en ny funktion på computeren.

Allerede nu bliver beboerne på Blåkærgård risikovurderet af to medarbejdere tre gange i døgnet. Men med den nye, elektroniske udgave, bliver vurderingerne meget mere tilgængelige for medarbejderne.

- Det vil sige, at når jeg møder ind på arbejde, så kan jeg allerede i administrationsbygningen, hvor jeg henter min alarm, lige få et hurtigt overblik over, hvordan ser det ud på hele min arbejdsplads, fortæller Christine Melchior Villadsen, Sosa-assistent på Blåkærgård.

Nødvendig overblik

Hun og hendes kollegaer kan altså hurtig få et overblik over, om de møder ind til beboere, der er ekstra urolige eller ligefrem voldelige.

Med vurderingerne i hånden allerede fra starten bliver det nemmere for medarbejderne at tage deres forbehold overfor urolige eller vrede beboere. Det kunne for eksempel være ved at sørge for at give urolige beboere noget nødvendig medicin.

Skal udbredes

Efter testperioden på Blåkærgård er det meningen, at hjemmesidefunktionen også skal tages i brug på bostedet Tangkær og i Regionpsykiatrien Viborg-Skive, som Blåkærgård samarbejder med.

Hvis hjemmesidefunktionen bliver en succes, skal den udbredes til bosteder og psykiatriske sygehuse i resten af Region Midtjylland.

Hjemmesidefunktionen kommer i brug fra 27. november og indenfor kort tid bliver den præsenteret som en App-funktion.

Se mere om den nye funktion i vores udsendelse 19.30:

1:57
Medarbejdere på Blåkærgård tester nyt system, som skal hjælpe med at risikovurdere beboerne mere sikkert: