Nyt samarbejde skal sætte Thisted Bryghus på verdenskortet

En ny øl, der kombinerer en af Thisted Bryghus’ mest kendte øl tilsat inspiration fra Mikkeler, skal sætte Thisted Bryghus på verdensmarkedet.

Thisted Bryghus har sammen med det - i øl-kredse - verdensberømte bryggeri Mikkeller brygget en ny øl. Øllen er en nyfortolkning af Thisted bryghus’ Limfjordsporter. Det er planen og ikke mindst håbet, at den nye øl skal eksporteres til hele verden, og det åbner for nye forretningsmuligheder for det nordvestjyske bryggeri. 

Muligheden for samarbejdet er opstået, efter Mikkelers ejer Mikkel Borg Bjergsø smagte Limfjordsporteren, hvorefter han tog kontakt til brygmesteren.

- Han var ret vild med den og spurgte hurtigt, om vi ikke skulle lave noget med Limfjordsporteren og en af Mikkelers øl, siger Antoni Aaggaard Madsen, brygmester på Thisted Bryghus og fortsætter.

- Det spændende ved det her er, at Mikkeler kan blive en døråbner til mange lande – især USA. Vi tror på, at vi kan eksportere en masse varer derovre, så det bliver virkelig spændende at se, hvordan udviklingen bliver. Der vil måske være nogle, som synes, det er noget pjat, at vi samarbejder, men samtidig er der også mange, som synes godt det supplement til den øl, de elsker i forvejen.

Hos Danske Ølentuasiater er de klare i spyttet.

- Jeg er helt vild med den. Den er skøn og dejligt røget. Man fornemmer de kraftige malte, og så har den et twist af lakrids, siger Thorbjørn Jacobsen, lokalformand, Danske Ølentusiaster.