Nyt parti livsfarlig for Konservative

I skyggen af dårlige meningsmålinger holder De Konservative denne weekend landsmøde i Herning.

De Konservative flirter i øjeblikket med spærregrænsen i meningsmålingerne. Og partiet er blevet endnu mere presset, efter det nye parti Nye Borgerlige har samlet nok underskrifter til at kunne stille op til det kommende folketingsvalg.

- De Konservative har ikke så meget at give af - de er forholdsvis tæt på spærregrænsen, så de risikerer, at selvom de ikke er hovedleverandører af stemmer til Nye Borgerlige, så gør det desto mere ondt på De Konservative end Dansk Folkeparti at miste, hvad der svarer til et par mandater, forklarer Peter Lautrup-Larsen, der er politisk analytiker for TV2.

Formand ikke bekymret

Selvom Nye Borgerlige ser ud til at snuppe de fleste af sine stemmer fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, så er det nye parti livsfarligt for de Konservative.

- Vi tager det selvfølgelig alvorligt. Men et parti, der ligger til højre for Dansk Folkeparti og længere ude end Liberal Alliance i forhold til økonomisk politik, hvis det var det, der bekymrede den konservative formand, så bekymrer jeg mig om det forkerte, siger Søren Pape Poulsen.

Se indslag om De Konservative og Nye Borgerlige herunder: 

Meningsmålingerne er elendige for Søren Pape og de konservative. Nu bliver de yderligere presset at nyt, borgerligt parti.