Nyt overskud i håndboldklub

Blodrøde tal på bundlinjen er vendt til overskud i Mors-Thy Håndbold.

Mors-Thy Håndbold
Foto: Arkiv

For et par år siden kæmpede Mors-Thy Håndbold for at undgå konkurs - nu har klubben atter fået styr på økonomien.

Det seneste regnskab, der blev præsenteret på klubbens generalforsamling tirsdag aften, viser et overskud på 54.166 kroner før skat mod 27.932 kroner året før.

- Vi er meget stolte over, at det er lykkedes at vende skuden. I et område hvor pengene ikke er store betyder det meget at have en sund økonomi samtidig med, at vi kan være med i ligaen og drille de store engang imellem, siger klubbens formand Heino Vigsø til tvmidtvest.dk.

Europæisk håndbold gav underskud

Overskuddet skyldes blandt andet, at klubben har skåret markant i spillerbudgettet. En manøvre der betød, at de sportslige resultater i 2013/2014 langt fra levede op til sæsonen før, da klubben for første gang kvalificerede sig til slutspillet og var tæt på at nå helt til finalen.

De sorte tal på bundlinjen kom i hus trods flere ekstraordinære udgifter som fyringen af cheftræner Anders Thomsen, ligesom klubbens første deltagelse i EHF-cuppen gav et minus på 275.000 kroner.

Selv om målet stadig er en sund økonomi har Mors-Thy i samarbejde med sponsorer og erhvervsklubben besluttet at hæve spillerbudgettet for at skabe bedre sportslige resultater.

- Målet er at komme tilbage i slutspillet eller i hvert fald spille med om de sidste pladser. Det er svært, for de andre klubber hæver også budgettet, men vi giver det chancen, siger Heino Vigsø.