Nyt nederlag til FCM

For en uge siden tabte FC Midtjylland hjemme til Brøndby - i dag hentede guldvinderne et nyt nederlag ude mod FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland vandt søndag 1-0 hjemme over de danske mestre fra FC Midtjylland, der ikke havde meget at spille for.

Sejren blev sikret kort før tid, da Emiliano Marcondes scorede for fjerde kamp i træk i Alka Superligaen. David Moberg Karlsson splittede midtjydernes felt og lagde bolden kort tilbage til Marcondes, der dermed sikrede FCN yderligere tre point. Nordsjællænderne nåede før sidste spillerunde op på 44 point, mens FCM forbliver på sine 68 point på førstepladsen.

Der var intet pres på hverken hjemmehold eller gæsterne fra FC Midtjylland på Farum Park. FCN kunne ikke nå noget, og FCM har for længst sikret sig DM-guldet. Alligevel ville FCM-træner, Glen Riddersholm, sikkert gerne motivere sine spillere til at vinde i Farum. Det er nemlig aldrig sket for Riddersholm, og Farum Park er eneste sted, hvor cheftræneren aldrig har vundet med FC Midtjylland.

De første ti minutter blev en tempofyldt affære, hvor begge hold stod langt fremme. Det blev blandt andet til en stor chance til hjemmeholdets Marcus Ingvartsen.

Efter den hektiske start faldt tempoet lidt, og det var tydeligt, at der hverken var nedrykning, medaljer eller mesterskab at spille om. FCN havde bolden mest i første halvleg, og FCM virkede tilfreds med at have kontrol over begivenhederne, og efter en halv time var det småt med de store chancer. Historien om første halvleg var et tilfreds mesterhold, der ikke havde voldsomme problemer med at afvise et lidt mere ivrigt FCN-mandskab.

Efter pausen blev den nybagte landsholdsspiller Pione Sisto sendt på banen som afløser for Rilwan Hassan hos FCM, som havde fundet motivationen i omklædningsrummet og pludselig spillede mere aggressivt og lagde et pres på hjemmeholdet. Med en halv time igen var det dog FCN's Marcus Ingvartsen, der igen var tæt på efter en afslutning fra Joshua John, som blev halvklaret af Jakob Haugaard i FCM-målet. Det lykkedes dog ikke Ingvartsen at få scoret. Igen var det FCN, der bød ind med mest offensivt, og med et kvarter igen blev Morten 'Duncan' Rasmussen derfor sendt på banen. Men det var altså FCN, der pressede mest, og Emiliano Marcondes kunne sikre sejren i de sidste minutter og dermed forhindre, at Glen Riddersholm kan vinge Farum Park af, som et stadion, hvor han som træner har vundet en superligakamp.