Nyt motorvejsstykke åbent - men øverste lag mangler

14 kilometer motorvej mellem Tvis og Sinding er nu åbent. Men det øverste asfaltlag mangler stadig.

Politiet førte an, da 14 kilometer motorvej åbnede mandag formiddag.
Politiet førte an, da 14 kilometer motorvej åbnede mandag formiddag.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Endnu et stykke af den ventede Holstebromotorvej åbnede i dag klokken 10. Det drejer sig om stykket mellem Tvis og Sinding.

Men motorvejsstykket blev ikke åbnet på traditionel vis med besøg af transportministeren og klip af en rød snor. For det bliver nemlig udskudt, til når resten af motorvejen åbner i 2018.

De forreste bilister i køen til at køre på den nye motorvej glæder sig til at indvie den.

- Jeg har fulgt byggeriet i mange år, så det var sjovt lige at være med til at indvie den nye motorvej. Det har jeg glædet mig til i mange år. Når vi kører til Herning og København, så kommer det til at gå lidt hurtigere nu, siger Verner Lauritsen fra Aulum, der var den første i køen.

De første biler trillede ud på Holstebromotorvejen kl. 10.
De første biler trillede ud på Holstebromotorvejen kl. 10.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Mangler slidlag

Selvom motorvejsstykket officielt blev åbnet i dag, mangler der stadig én ting. Det sidste slidlag er nemlig ikke blevet lagt på en cirka to kilometer strækning.

- Travlhed og dårligt vejr op til åbningsdatoen har gjort, at vi ikke er blevet færdige med at lægge det øverste lag asfalt, oplyser Vejdirektoratet.

Det øverste slidlag vil i stedet blive lagt til næste år inden sommerferien. I mellemtiden kan bilisterne sagtens benytte det nye motorvejsstykke, dog kun med 110 km/t.  

- Vejen vil være fuldt sikkerhedsmæssigt forsvarlig at køre på fra åbningsdagen. Slidlagt på de resterende to kilometer udlægges, når vejret bliver varmere igen til næste år, og der vil til den tid komme nærmere information om dette arbejde, siger John Kjærsgaard, som er projektleder for den sydlige del af Holstebromotorvejen.

1:43
I dag er der blevet åbnet en etape mere af den nye motorvej mellem Herning og Holstebro