Nyt kupforsøg i Holstebro

Venstre vil vippe den konservative John Thorsø af pinden og om nødvendigt gøre socialdemokraten H.C. Østerby til ny borgmester.

201009ThorsoeOgHC001.jpg

Venstre i Holstebro stiller sig i dag frem og erklærer, at man ikke kan acceptere den konservative John Thorsø som borgmester. Partiet er om nødvendigt parat til pege på socialdemokraten H.C. Østerby som kommunens nye førstemand.

Dermed siger Venstre tak for sidst. To dage efter valget blev Venstres Arne Lægaard kuppet fra posten som borgmester i Holstebro, og det selv om partiet havde en skriftlig aftale med de konservatives John Thorsø. En aftale, der blev annullerret og Venstre sat uden for indflydelse, da John Thorsø og socialdemokraten H.C. Østerby gav hinanden hånd på, at Thorsø skal være kommunens førstemand i de næste fire år.

Om Venstres kup-forsøg kan realiseres afhænger ifølge partiet af, hvilke politiske poster man kan få for at pege på H.C. Østerby.

TV/MIDT-VEST erfarer, at der i den socialdemokratiske byrådsgruppe allerede er lagt en køreplan for, hvilke poster Venstre kan få, hvis partiet peger på H.C. Østerby som ny borgmester.

TV/Midt-Vest vil indhente reaktioner fra de politiske hovedpersoner i dagens kommende udsendelser og på www.tvmidtvest.dk

Se interview med Henning Nielsen, Venstres formand i Holstebro, her: