Nyt kraftcenter for fødevarer

Vestjylland skal sikre sin plads på det kullinariske Danmarkskort. Derfor vil ejerne af herregården Ausumgård lave et kraftcenter for fødevarer.

Fremover skal små og store virksomheder kunne mødes i et innovationscenter for fødevarer. Det skal de på herregården Ausumgård mellem Struer og Holstebro. Her får små fødevareproducenter mulighed for at få deres egen virksomhed på herregården, mens store virksomheder kan bliver tilknyttet for at få del i udviklingsarbejdet.

- De kan netværke med andre personer lige omkring dem og få skabt værdi for deres egen butik og andre samtidig, siger ejer af Ausumgaard, Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Kristian Lundgaard-Karlshøj vurderer, at projektet kommer til at koste omkring 50 millioner kroner. Allerede nu har en af landsdelens helt store fødevareproducenter vist interesse i det nye center.

Uddannelserne flytter ind

I det nye center bliver der også plads til de kommende slagtere, bagere og møllere. Det er nemlig meningen at eleverne fra teknisk skole i Holstebro, UCH, skal have undervisning på centeret og være med til at udvikle nye fødevarer.

- Det vil betyde en udvidelse af hele paletten for vores elever og det de kan tilbyde erhvervslivet, når de er færdige. Det noget specielt, de elever der har været her, siger direktør på UCH Svend Ørgaard.