Nyt koncept mod madspild

Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Nyt koncept mod madspild

En gruppe iværksættere har startet nyt koncept mod madspild fra restauranter. Her kan man købe et måltid til spotpris, hvis man henter maden efter lukketid.

Hver dag smides tonsvis af friske madvarer og rester ud i skraldespanden i stedet for at blive spist. Og selvom vi i Danmark har mindsket vores madspild med en fjerdedel de sidste fem år, så smider hver dansker stadig i gennemsnit 57 kilo mad ud om året.

Hos Restaurant Fuczhou ender der altid med at være mad i overskud i buffeten.  Derfor har restauranten nu tilmeldt sig den nye hjemmeside TooGoodToGo, der hjælper buffet-, brunch- og sushi-restauranter med at mindske madspild.

- Det er bare lækkert. De folk, der kommer og køber det bliver mætte - og vi slipper for at smide så meget mad ud, siger Ling Hu, der er medejer af Restaurant Fuzhou i Holstebro.

Madspild i tal

-    I hele Danmark smider vi 700.000 ton mad ud hvert år. 
-    I en husstand med fire beboere bliver det til 57,2 kg. pr.person om året.
-    En tredjedel af alt madspild kommer fra detailhandlen og restauranter.
-    Det anslås, at vi spilder 11,6 mia. kroner om året ved at smide mad ud

Hjemmesiden har kun én måned på bagen, men allerede nu tilbyder de restmad fra knap 100 restauranter i hele landet. Hver dag sætter hjemmesiden resterne til salg for restauranten til spotpris. Det kræver bare, at kunden kan vente med at hente sin mad til efter 20:30 

- Målet for os er at få en masse restauranter med ind i det her, så vi kan bekæmpe problemet med madspild, siger Jeppe Hüttel, der er konsulent ved TooGoodToGo

Iværksætterne har netop udvidet med en app, som skal udbrede konceptet mod madspild. 

Restauranter i Ringkøbing, Holstebro og Viborg er indtil videre en del af det nye koncept.