'Go for local’: Nyt koncept hjælper dig til lokale fødevarer

Iværksætterduo står bag et nyt koncept, som hjælper med at finde en gårdbutik i ens nærområde.

Niels Høegmark og Niels Reinau har allerede store planer for goforlocal.dk.
Niels Høegmark og Niels Reinau har allerede store planer for goforlocal.dk.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Hjemmesiden er stadig ikke færdig, men Niels Høegmark og Niels Reinau har allerede store planer for deres kommende forretning.

- Nu starter vi i Danmark og ser, om ikke vi kan få rullet det godt ud, og der har været vist interesse fra udlandet også, så indenfor få år, så håber og tror vi, at vi er ude i Europa også, spår Niels Høegmark - den ene indehaver af goforlocal.dk.

Niels Høegmark
Niels Høegmark
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Interesse for lokale fødevarer

Inden jul skal man på hjemmesiden 'Go for local.dk' let kunne finde og bestille fødevarer hos en gårdbutik i ens nærområde - ligesom man i dag let kan finde og bestille færdiglavet mad på hjemmesiden Justeat.

- Jeg har altid selv haft stor interesse for lokale fødevarer, og jeg har altid fundet det utroligt svært at finde. Det var lidt et tilfælde, om man fandt skiltet ved vejen ikke også, og jeg tænkte derfor, om ikke  det var muligt at samle det hele ét sted, siger Niels Høegmark.

Ideen fik han for halvandet år siden. I foråret mødte han så tilfældigvis Niels Reinau til køernes øko-dag på en gård mellem Viborg og Randers.

- Det lød bare sindssygt spændende, og qua mit arbejde – på det tidspunkt arbejde jeg ved eBay – så synes jeg, at jeg havde en masse, jeg kunne byde ind med, fortæller Niels Reinau.

Niels Reinau
Niels Reinau
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Nomineret til pris

Og der er flere, der tror på den nye hjemmeside.

Viborgegnens Erhvervsråd har nomineret siden til årets iværksætterpris, der bliver uddelt senere i november.

- De har nogle gode kompetencer, og de brænder for idéen, og de har en klar vision om, hvad de gerne vil opnå, mener Henrik Hansen, direktør for Viborgegnens Erhvervsråd.

Henrik Hansen
Henrik Hansen
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Både Niels Reinau og Niels Høegmark har meget på spil. De har sagt deres faste job op for 100 procent at kunne hellige sig 'Go for local’.

- Jeg har ikke fortrudt et sekund. Det er en kæmpe, kæmpe udfordring men også utroligt givende og en super spændende rejse, som bare bliver større og større, siger Niels Høegmark.

1:43
Ny hjemmeside skal gøre det lige så let at finde og bestille varer fra landets mange gårdbutikker, som når du bestiller en pizza.