Nyt Jorn museum til en halv milliard

Silkeborg Kommune har modtaget en rapport om nyt Jorn museum i Silkeborg til 500 millioner kroner.

I 1982 åbnede Museum Jorn under navnet Silkeborg Kunstmuseum. Efter en mindre ombygning og et navneskifte genåbnede museet i 2010 som Museum Jorn, Silkeborg.
I 1982 åbnede Museum Jorn under navnet Silkeborg Kunstmuseum. Efter en mindre ombygning og et navneskifte genåbnede museet i 2010 som Museum Jorn, Silkeborg.

Styregruppen Silkeborg Colored by Jorn har afleveret en rapport til Silkeborg Kommune om et nyt Jorn museum. Rapporten har været tre år undervejs, og visionen er, at det nye museum skal være et ikonbyggeri til 500 millioner kroner. Det skriver Midtjyllands Avis.

Formand for styregruppen og formand for Museum Jorns bestyrelse Jørgen Thyde fortæller, at museumsbygningen skal være så opsigtsvækkende, at folk kommer til byen kun for at se byggeriet.

Pengene til museet skal skaffes fra fonde, mens Silkeborg Kommune skal stille grunden gratis til rådighed og dække halvdelen af driftsomkostningerne for det nye museum. I rapporten er der regnet med et driftstilskud på 7,6 millioner kroner. Det er tre millioner kroner mere end kommunens tilskud til det nuværende Museum Jorn i Indelukket.

Borgmester bakker op
Silkeborgs borgmester Steen Vindum mener, det er vigtigt, at det nye museum får en bred opbakning.

- Jeg synes faktisk, at vi har en ”forbandet” forpligtigelse til at bakke fuldt op om det her. På Museum Jorn er en af Danmarks vigtigste kunstsamlinger, og det forpligter. Samtidig er det her et projekt, som jeg tror, vil trække mange folk til Silkeborg, siger Steen Vindum.

Ifølge borgmesteren vil byrådet blive indkaldt til et temamøde om det nye Jorn-museum i januar 2016.

Det nye museum for den verdenskendte kunstner skal ligge på Søtorvet ned til Silkeborg Langsø, og så skal det hedde Ministeriet for Forstyrrelser.