Esben Lunde stopper i Folketinget: Har fået job i udlandet

Esben Lunde Larsen har været tavs om sine fremtidsplaner. Nu fortæller han, at han skal arbejde for en tænketank i USA.

Esben Lunde Larsen stopper efter syv år i Folketinget.
Esben Lunde Larsen stopper efter syv år i Folketinget.

Venstres folketingsmedlem Esben Lunde Larsen fra Hvide Sande flytter til USA. Han skal være fellow hos den globale tænketank World Ressources Institute. Det skriver den snart forhenværende MF'er på Facebook onsdag aften.

Esben Lunde Larsen kalder sit nyt job i tænketanken World Ressources Institute i Washington D.C. for et drømmejob.
Samtidig afviser han ikke helt at vende tilbage til dansk politik på et tidspunkt.    

- Fremtiden må vise, hvad der skal ske. Venstres medlemmer afgør, hvem de gerne vil stille op, hvis man skal stille op igen, siger Esben Lunde Larsen til Ritzau og fortsætter. 

- Jeg har været glad for det, jeg har lavet både som minister, folketingsmedlem og byrådsmedlem, så jeg lukker ikke nogle døre på den måde.

Esben Lunde Larsen gik af som fødevareminister den 1. maj i år. Han sagde dengang, at han ikke ville genopstille ved det næste valg, der kommer senest i juni 2019, fordi tiden nu var inde til at prøve noget nyt. Men han sagde ikke hvad. Det er først blevet kendt i aften.

Esben Lunde Larsen skriver, at tænketanken har mere end 700 eksperter og ansatte, og at han skal arbejde med bæredygtige løsninger inden for vand, fødevarer og skov, madspild og sundere kost.

Jobbet i USA er allerede fra oktober, og det betyder at Lunde Larsen stopper i folketinget på dets første arbejdsdag efter sommerferien, som er tirsdag den 2. oktober.