Nyt center vil have autister i job

Mandag åbnede et nyt center i Herning, som netop skal hjælpe autister med gode It-kompetencer ind på arbejdsmarkedet ved at omdanne deres særlige evner til jobs.

19Autistjob.jpg

Autister har ofte svært ved at finde et almindeligt arbejde. Men rigtig mange har særlige evner inden for IT.

I dag åbnede et nyt center i Herning, som netop skal hjælpe netop de autister ind på arbejdsmarkedet ved at omdanne de særlige evner til jobs.

- Vi finder ud af, hvad autister, som er højtfungerende, er gode til, forklarer Søren Dalgaard, der er leder af Autismecenter Vest.

Fra fiasko til succes

Rene Højvang er 38 år. Han har ADHD og er autist. I dag er han på kontanthjælp, fordi han flere gange er brændt sammen i et almindeligt job.

- Det var ret brutalt, for jeg kunne arbejde 18 timer ad gangen, fordi jeg ikke kan stoppe, før jeg er helt færdig med en opgave, forklarer han.

Det er mennesker som ham, der forventes at få glæde af det nye afklaringscenter.

- Der er flere af dem, der er startet i dag, de har siddet på deres værelser derhjemme i månedsvis, og nu skal de ud og have brugt de kompetencer, som rigtig mange autister har indenfor eksempelvis IT.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30:

2:00
dag åbnede et nyt center i Herning, som skal hjælpe autister ind på arbejdsmarkedet ved at omdanne deres særlige evner inden for IT til jobs