Nyt center skal opdage 98 pct. fejl på vindmøller

Verdens mest avancerede overvågningscenter for vindmøller åbner i dag i Brande. Herfra skal driften af 8000 Siemens-vindmøller overvåges.

siemens4_type1.jpg

130 eksperter til at overvåge 8000 vindmøller. Sådan lyder en del af opskriften fra Siemens Wind Power på verdens mest avancerede overvågningscenter.

Overvågningen skal sikre, at vindmøllerne kører optimalt, og at eventuelle problemer bliver opdaget hurtigst muligt. Problemer der ofte vil kunne løses direkte fra centeret, uden at sende en tekniker on-site. Ifølge Siemens Wind Power vil centeret opdage 98 procent af fejlene på større vindmøller.

- Overvågning af møllernes drift er et central emne i forbindelse med at give kunderne det bedste produkt på markedet, siger Ken Sørensen, der er Senior Vice President i Siemens Wind Power Service.

200 GB fra 8000 møller

Siden 1998 har Siemens overvåget vindmøllerne. I dag bliver 200 GB data samlet sammen fra 8.000 vindmøller verden over. Vindmøllerne er installeret med sensorer, der blandt andet måler forskellige tryk, temperatur og acceleration.

- Vi har større erfaring i relation til overvågning og diagnose på hovedkomponenter end nogen andre i branchen og har samlet gode erfaringer sammen i forhold til, hvordan man sikrer den mest effektive drift, siger Ken Sørensen, der er Senior Vice President i Siemens Wind Power Service.

Ved at overvåge vindmøllerne centralt fra centeret vil det være muligt at afhjælpe 85 procent af uregelmæssighederne uden fysisk at sende en tekniker ud til møllen. Det reducerer driftsstop, betyder færre servicebesøg ved møllen, ligesom det forventes at give et større energiudbytte fra møllerne.