Nyt campus skal være fyrtårn for talentudvikling

Holstebro åbner et nyt campus, hvor elever kommer langvejs fra for at udfolde sig kreativt som forfattere, musikere, designere og kunstnere.

Marlene Eriksen er flyttet fra Grindsted for at læse på nyt campus i Holstebro.
Marlene Eriksen er flyttet fra Grindsted for at læse på nyt campus i Holstebro.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Til april åbner et nyt campus i Holstebro. Men allerede nu har de første fået lov at flytte ind. Marlene Eriksen er en af de nye elever på musicallinjen. Hun har taget turen helt fra Grindsted for at læse i Holstebro. 

- Det er et super dejligt sted, fortæller hun med et smil.

Hun er eksemplet på, hvad det nye campus forhåbentligt kan biddrage med. Elever fra hele landet. For tidligere har eleverne på talentakademiet primært været fra Holstebro, Herning og Struer. 

- Nu kommer de altså fra Nordsjælland, Tønder, Juelsminde og Vorbasse og alle steder fra i Danmark. Og det har selvfølgelig noget at gøre med, at man kan bo her nu, fortæller Søren Taaning, der er leder for det nye campus.

Skal brande kommunen

Det nye campus skal være med til at brande Holstebro kommune, og allerede nu er de overbeviste om, at det bliver en succes i kultur- og fritidsudvalget.

- Jeg tror, at det her campus bliver et fyrtårn for talentudvikling på det kulturelle område, hvor vi kan brande os både regionalt og nationalt. Så vi bliver førende på området, siger Lene Dybdal (A), som er fromand for kultur- og fritidsudvalget i Holstebro.

For Marlene Eriksen, der flyttede fra Grindsted i januar, var det afgørende, at hun kunne flytte ind i det kunstneriske hus.

- Det var vigtigt for mig, at jeg kunne komme herop og så være i et kreativt frirum. Og vide at man havde et sted, hvor man kunne arbejde ud over skolen, fortæller hun.

Kreativt miljø

Marlene bor både sammen med forfattere, musikere, designere og kunstnere. Akademiet forsøger nemlig at udviske de grænser, der er mellem linjerne. Og det er campusset med til. 

- Jeg tror, det kommer til at betyde rigtig meget for den måde, vi tænker talentudvikling. For det vi har her, det er jo et talentmiljø, forklarer Søren Taaning, der er leder for det nye campus.

Et miljø, eleverne på talentakedemiet nyder godt af. 

- Jeg synes, det er mega fedt. Og jeg synes, vi får en masse fede muligheder og en masse projekter, som vi kan være med i, udover undervisningen, fortæller Marlene Eriksen.

Marlene Eriksen er ikke i tvivl om, hvad hun skal bruge opholdet til.

- Min drøm er nok at komme ind på musicalakademiet, men jeg har også fundet ud af, efter jeg er startet her, at skuespillerskolen også godt kunne være en mulighed, forklarer hun.

Der er plads til 44 elever på det nye campus. 

2:22