Nyt bevis i sagen mod sexanklaget frikirkepræst

En protokol beviser ifølge et vidne, at den sexanklagede frikirkepræst havde mere ansvar for unge i kirken, end han hidtil har givet udtryk for.

Retten, viborg, skilt2.jpg

Sagen mod en frikirkepræst fra Silkeborg, der er tiltalt for at have misbrugt otte personer under 18 år, rullede mandag formiddag videre i retten i Viborg.

Her blev sagens første vidne afhørt, og det bragte nye oplysninger med sig.

Det viser sig nemlig, at frikirkepræsten har haft langt mere ansvar i Byens Kirke, end han indtil nu har givet udtryk for.

I sidste uge nedtonede ungdomspræsten ellers sin rolle i frikirken i retten men ifølge vidnet, afslører en protokol, at han gennem årene har haft en del mere at skulle have sagt end først antaget.

Den tiltalte ungdomspræst har givet det indtryk, at han ikke har haft en pastor-titel, fordi hans virke i kirken hovedsageligt var at få en ungdomsafdeling op at stå. 

Vidne: Afspejler ikke sandheden

Vidnet, som også er anmelder i sagen, mener dog ikke, at det afspejler sandheden. Han mener, at en protokol fra den nu nedlagte Byens Kirke beviser det modsatte.

I protokollen er der nedskrevet detaljer fra forskellige ledermøder i kirken, og her fremgår det altså, at præsten ved flere lejligheder har haft titlen som pastor.

Vidnet og anmelderen er far til to piger, som præsten er tiltalt for at have krænket.

Faderen gav i retten også udtryk for, at kirken med den tiltalte i spidsen bestemte meget over døtrenes liv. I kirken fik de blandt andet at vide, at de ikke længere måtte betro sig til forældrene, og at deres forældre var besat af djævlen.

Har misbrugt både drenge og piger

Ifølge anklageskriftet har frikirkepræsten misbrugt både drenge og piger i alderen 14 til 18 år. Han er blandt andet anklaget for at have bedt sine ofre om at tage tøjet af, rørt ved deres kønsdele, onaneret foran dem og for at have haft både oralsex og analsex med nogle af dem.

Præsten fra Byens Kirke i Silkeborg blev tirsdag den 7. marts 2017 anholdt i Billund Lufthavn, da han ankom med flyet fra USA, hvor han har befundet sig siden 2011.

2:39
TV MIDTVEST's reporter Michael Aarup følger retssagen mod frikirkepræsten. Hør hans beretning fra retten her.