Nyt apparat skal fange narkobilister

Med et nyt udstyr kan politiet nu spare penge og dermed fange flere narkobilister (opdateret).

140108_Narko.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi har netop taget et nyt apparat i brug, der skal forbedre indsatsen mod bilister, der kører med stoffer i blodet.

Hidtil har det kostet politiet knap 7.600 kr. at få analyseret blodprøver hos Institut for Retsmedicin. Med det nye udstyr kan politiet tage spytprøver og indsnævre, hvad analysen af blodprøven efterfølgende skal lede efter. Og det koster kun en fjerdedel - nemlig 1.900 kr.

- Vi ved allerede ved anholdelsen, og når vi tager blodprøveudtagelsen, hvad vi skal lede efter - om det er for eksempel amfetamin eller hash. Det bevirker også en besparelse, fortæller Vicepolitikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen.

Apparatet koster 16.281 kr., og hver spytscreening koster 89 kr. Alt i alt betyder det nye udstyr, at politiet kan spare og på sigt bruge flere ressourcer på narkobilisme.

- Med indførslen af den her narkotester bliver vi bedre til på en effektiv måde at kontrollere narkopåvirkede førere i trafikken. Håbet er, at der på den lange bane vil være færre dræbte som følge af narkopåvirket kørsel, forklarer Jørgen Christensen.

Midt- og Vestjyllands Politi har lige nu tre narkotestere og skal i alt have 11 fordelt på lokalstationer, færdselspolitiet, hundeafdelinger og indsatsledere.