Nyt angreb på får: - Påvirker mig mere end jeg havde regnet med

En fåreavler fra Vind har ændret sit syn på ulven, efter han fandt et af sine får dræbt lørdag morgen.

Fåret her fandt avler Anders Gammelvind dræbt lørdag morgen.
Fåret her fandt avler Anders Gammelvind dræbt lørdag morgen.
Foto: Anders Gammelvind

Efter en weekend med flere angreb på får her i landsdelen kan en fåreavler i Vind syd for Holstebro nu slutte sig til forsamlingen af midt- og vestjyder, der har mistet medlemmer af sin dyrebesætning.

Lørdag morgen fandt fåreavler Anders Gammelvind nemlig liget af et af sine får, mens tre andre var blevet skambidt.

Det er endnu ikke fastslået, om det var en ulv, som angreb Anders Gammelvinds får, men avleren fra Vind formoder, at der er tale om endnu et ulveangreb.

- Jeg ved det jo ikke med sikkerhed, men der er stor sandsynlighed for, at der er en af de ulve, der har været på spil her i området.

- Jeg må indrømme, at det påvirker mig mere, end jeg havde forestillet mig, det ville gøre. At se mine dyr på den her måde går lige i maven. Deres adfærd er så forandret. Tidligere havde jeg nogle meget opsøgende dyr, som kom os i møde og ville snakke. Det har jeg ikke mere. De er stressede, siger Anders Gammelvind.

Fundet af det dræbte får påvirker avler Anders Gammelvind mere, end han havde regnet med.
Fundet af det dræbte får påvirker avler Anders Gammelvind mere, end han havde regnet med.
Foto: Anders Gammelvind

Fåreavler har skiftet holdning: Reguler ulven

Naturstyrelsen DNA-testede det døde får i lørdags for at finde ud af, om det er en ulv, der står bag. Svarene på prøverne får fåreavleren først om nogle uger.

Ventetiden har fået Anders Gammelvind til at tænke over sin holdning til ulvenes tilbagevenden til den danske natur.

- Før var jeg faktisk ikke for regulering af ulven, men efter jeg har oplevet det her angreb, er jeg faktisk tilbøjelig til at ændre mening, siger han.

- Man føler en magtesløshed. Hvad er det lige, man skal gøre? Umiddelbart er der jo ikke så meget gøre, lyder det fra Anders Gammelvind.

Sætter nyt hegn op

Den magtesløse fåreavler vil dog forsøge at holde eventuelle ulve ude af sine marker ved at sætte nyt hegn op i håbet om, at det kan hjælpe på problemet.

- Jeg har i hvert fald købt materialerne ind til at sikre mit hegn bedre. På papiret kan de holde ulvene ude, så må vi se, om de også kan det i praksis, siger Anders Gammelvind.