Nyplantede skove skal bekæmpe global opvarmning

En non profit-forening i Brande kaldet Grow For It vil gøre en indsats for at bekæmpe den globale opvarmning ved at plante en masse nye skove.

skov
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Vi kan selv gøre en indsats for at bekæmpe den globale opvarmning. Det eneste, vi skal gøre, er at plante træer. Grow For It er en ny non profit-forening i Brande, der vil hjælpe både private og virksomheder med at bedre CO2-samvittigheden.

Det skal ske ved at plante træer, der så opsuger den CO2, som vi udleder. En skov på 100 x 100 meter opsuger 7-10 tons CO2 om året, hvilket svarer til en gennemsnitsdanskers udledning. Selvom foreningen stadig er ny, kan man se de første resultater af dens arbejde.

I Brande har de nemlig her i sommer fået en ny skov. Det er fem hektar med små træer plantet af Grow For It.

- Ved at det ikke bare er noget, vi sår i foråret og høster i efteråret, men lader det stå i 50-100 år, så bliver al den C02, der bliver opsuget af træerne, bevaret der og holdt væk fra atmosfæren, forklarer Henrik Stiesdal, der er formand for Grow For It.

Den nye skov i Brande er et slags pilotprojekt for Grow For It. Hedelskabet har betalt træerne, og den økologiske grønsagsavler Axel Månsson lægger jord til. Nu vil Grow For It så gerne have virksomheder og helt almindelige danskere til at betale for mere skov, der blandt andet skal rejses i Cambodia.

- Vi håber, at der er folk, der har økonomisk overskud og klimabevidsthed til at sige, vi er nødt til at gøre noget. Det er os - de rige mennesker. Os, der flyver og tager på ferierejser. Det er os, der har skabt problemet. Vi må også være dem, der er med til at gøre noget ved det, siger Henrik Stiesdal.

Træerne optager kun C02, så længe de vokser, men klimaskoven her i Brande vil altså gøre sit lille bidrag til et bedre klima de næste omkring 70 år. Grow for It arbejder nu på at få godkendt, at bidrag til foreningen kan trækkes fra i skat. 

2:34
En ny forening fra Brande vil hjælpe danskerne, så de selv kan gøre en noget ved klimaproblemerne.