Nyhedsserie: Ny folkeskolereform

Lærere der fremskynder pensionen, skoler der må bygges om og skolefritidsordninger under pres. Nyhedsserie om omvæltningerne i folkeskolen.

280114_Folkeskolereform.jpg

TV MIDTVEST sætter i denne uge fokus på den nye og meget omtalte folkeskolereform, der træder i kraft fra næste skoleår. Vi samler indslagene her på siden.

Torsdag

I fjerde afsnit om folkeskolereformen kigger vi ind i en verden, der er blevet reformeret.Gymnasielærerne er nemlig igang med deres første skoleår med arbejdsforhold, som har ændret sig markant.

2:11
I den her uge har det handlet om folkeskolereformen, der lige nu er ved at ændre landsdelens folkeskoler. Idag kigger vi ind i en verden, der er blevet reformeret. Gymnasielærerne er nemlig igang med deres første skoleår med arbejdsforhold, som har ændret sig markant.

Onsdag

I tredje afsnit af føljetonen om folkeskolen er vi i SFO. Pædagogerne frygter, at den nye folkeskolereform kan være begyndelsen på enden for skolefritidsordningerne.

2:16
Pædagoger frygter, at den nye folkeskolereform kan være begyndelsen på enden for skolefritidsordningerne.

Tirsdag

Dagens afsnit handler om de fysiske udfordringer, som den nye reform giver. I fremtiden skal lærerne være på skolen, når de forbereder sig. En virkelighed som mange skoler ikke er gearet til.

2:22
En af de store udfordringer for skolerne er de fysiske rammer. Lærerne skal nemlig forberede sig på skolerne og de fleste steder kræver mere plads end i dag. Derfor kan kommunerne ende med en dyr regning

 

Mandag

Første afsnit handler om de mange ældre lærere, der overvejer at fremskynde deres pension på grund af utilfredshed med reformen.

2:25
Flere folkeskoler er allerede nu igang med at indføre elementer af den nye folkeskolereform, som træder i kraft næste skoleår. En af de store udfordringer bliver de nye arbejdstidsregler. De får nemlig flere af de ældste lærere til at sige stop