Nyhedsserie: Færdig - og hvad så?

Det er eksamenstid. TV/MIDT-VEST sætter i denne uge fokus på, hvad der venter de mange nyuddannede, der skal ud og søge arbejde.

210613_Nyheds-faerdig.jpg

Superstudenten, den udenlanske studerende, folkevognsmekanikere, lærerne og social- og sundhedssistenterne. Se alle afsnit i TV/MIDT-VESTs nyhedsserie Færdig og hvad så her på siden:

 

Fredag er vi til svendeprøve på Mercantec i Viborg, som er det eneste sted i landet, der uddanner folkevognsmekanikere.

2:13
I vores serie færdig og hvad så, skal vi i dag til svendeprøve. Mercantec i Viborg er det eneste sted i landet, der uddanner folkevognsmekanikere.

 

 

Torsdagens afsnit handlede om superstudenten Benjamin Bybjerg Nielsen fra Viborg:

2:25
Benjamin Bybjerg Nielsen har et karakterblad fyldt med tolvtaller. I dag skulle der studenterhue på det kloge hoved og måske den sidste topkarakter.

 

Onsdag så vi nærmere på beskæftigelses-situationen for nyydannede social- og sundhedsassistenter:

2:25
I 2007 var to procent af de nuyddannede arbejdsløse i minimum et halvt år. I 2011 var arbejdsløsheden seksdoblet til hele tolv procent

 

Tirsdag besøgte vi en af de 350 udlændinge, der studerer på Aarhus Universitet i Herning:

2:18
I dag skal vi møde Bogdan Raykov. Lige nu læser 350 udlændinge på Århus Universitets afdeling i Herning. Syv ud af ti er så glade for at være her, at de bliver. Sådan er det også gået for den unge bulgarer, selv om det ikke var meningen

 

Det første afsnit i serien blev sendt mandag og handlede om gode muligheder for at få et job som lærer i Midt- og Vestjylland:

2:14
Nyhedsserie: Færdig og hvad så? - På seminariet i Skive var det i dag eksamensdag for de kommende skolelærere. Generelt er ledigheden for nyuddannede høj, men ikke i Skive.