Nygaard i OL komité

Niels Nygaard fra Skive, der er formand for Danmarks Idrætsforbund, er valgt ind i bestyrelsen for den europæiske olympiske komité.

Danmark har nu fået en stemme i den europæiske olympiske komités (EOC) bestyrelse. Det er formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard fra Skive, som fredag aften på EOC's generalforsamling i Rom blev valgt som nyt medlem af organisationens bestyrelse.

- Jeg er både glad og stolt over, at jeg er blevet valgt til EOC's bestyrelse, siger Niels Nygaard, som allerede kan se flere opgaver vente forude.

- Min hovedprioritet vil være at gøre en indsats for at sikre "good governance" nationalt, europæisk og globalt. Det er vigtigt for at sikre fortsat autonomi for idrætsbevægelsen, siger han i en meddelelse fra DIF.

Niels Nygaard slår fast, at hovedopgaverne for ham, og resten af de 16 medlemmer af bestyrelsen, er at sikre europæisk indflydelse i IOC, den internationale olympiske komité, og dermed skabe de bedst mulige vilkår for idrætten i Europa.

- Både når det gælder elite, bredde og motion, siger han. Arbejdet med at bekæmpe matchfixing vil også have høj prioritet for ham, skriver han i meddelelsen.

/ritzau/